logo songteksten.net

Anton Corbijn regisseert concertfilm Depeche Mode

(Novum) - Anton Corbijn heeft een concertfilm van Depeche Mode geregisseerd. De twee uur durende film Live in Berlin werd eind vorig jaar opgenomen in de Duitse hoofdstad. De dvd en een gelijknamig livealbum verschijnen op 17 november.

Corbijn, die vaak samenwerkt met de band, regisseerde nog een film over de Duitse shows. Op Alive in Berlin staan onder meer beelden van achter de schermen, interviews en een akoestische sessie in het oudste hotel van Berlijn.

"Berlijn heeft een speciaal plekje in het hart van Depeche Mode", zegt de Nederlandse fotograaf in een verklaring tegen het Amerikaanse muziekblad Billboard. "Depeche Mode heeft veel trouwe fans in de Duitse hoofdstad en de film probeert de hoogtepunten van de concerten vast te leggen, maar ook de speciale band door middel van interviews met fans en bands."

Corbijn werkt al jaren samen met de Britse band. Zo regisseerde de fotograaf meerdere videoclips en fotografeerde hij de band meermaals. Corbijn heeft ook meerdere video's van U2 op zijn cv staan. In 2005 bundelde hij twintig jaar aan foto's in het boek U2 & I.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren