logo songteksten.net

Jan & Anny laten palingsound vloeien in duetten

(Novum) - Jan Keizer en Anny Schilder zingen op hun nieuwe cd misschien in vreemde talen, toch vloeit de Volendamse palingsound er dwars doorheen. "Wij hebben zo ons eigen geluid. Je hoort van kilometers afstand dat wij het zijn", zegt Keizer, die sinds 2010 met Schilder optreedt als duo Jan & Anny, tegen Novum Nieuws.

Op Unforgettable Duets, dat vrijdag verschijnt, staan duetten van bekende zangers en zangeressen. De 65-jarige Volendammer is niet bang dat hij Frank Sinatra of Charles Aznavour imiteert. "Ik denk dat dat een angst is waar zangers en zangeressen die net beginnen meer last van hebben. Wij zijn al zo lang bezig en drukken ons eigen stempel."

Het kiezen van duetten was een hele klus voor het duo, dat ook samen optrad met BZN. "Er zijn zo veel mooie nummers. We hadden allebei een enorme lijst met wel veertig de man, denk ik. Er bleven maar liedjes bij komen. Toen zijn we gaan strepen." Een nummer dat Keizer er per se op wilde hebben was For Me, Formidable van Charles Aznavour. "Het is niet bedoeld als duet maar later wel in duetvorm gemaakt. Echt een nummer voor mensen die van muziek houden."

Om andermans nummers door en door te kennen, heeft Keizer zijn eigen ritueel. "Om een liedje te kunnen dromen moet je het heel vaak zingen. Ik ga er eerst voor zitten en zing het wel tweehonderd keer. Als het dan goed is, neem ik het op en luister ik het weer terug. Dan weet ik welke punten anders moeten."

Volgens de zanger is Unforgettable Duets een prachtig album geworden. "Het is een eer om zulke goede nummers te zingen en de artiesten hebben het ons niet makkelijk gemaakt", zegt Keizer. "Het is een ontzettend toegankelijk album geworden en het zijn natuurlijk niet de eerste de beste nummers."

Het zou volgens de zanger best eens kunnen dat het schijfje het goed gaat doen in de hitlijsten. "Je weet het natuurlijk nooit, maar ik verwacht dat het wel los loopt", voorspelt Keizer. "Je moet grote mazzel hebben, maar ik heb er vertrouwen in."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren