logo songteksten.net

Passenger vreesde hysterische toestanden door hit

(Novum) - Passenger was bang dat er allerhande wilde toestanden rondom hem uit zouden breken toen hij in 2012 een enorme hit scoorde met Let Her Go. "Ik maakte toen al tien jaar muziek, maar door Let Her Go veranderde alles in een klap", vertelt de Britse singer-songwriter aan Novum Nieuws. "In 2012 en 2013 zat ik echt in een achtbaan. Soms was dat geweldig, maar soms ook doodeng."

Let Her Go, dat in meer dan twintig landen de hitlijsten aanvoerde, zette het leven van Passenger op z'n kop. "Mijn muziek werd nooit op de radio gedraaid, dus het idee van een hitsingle kwam niet eens bij me op. Opeens moest ik heel veel leren in korte tijd en dat bracht veel stress met zich mee, zeker omdat ik continu in de schijnwerpers stond."

Hoewel Mike Rosenberg, beter bekend als Passenger, hysterie vreesde, was hij ook bang dat hij een 'one-hitwonder' zou worden. "Ik vreesde dat mensen alleen voor Let Her Go naar mijn concerten zouden komen. Dat ze zich een uur zouden vervelen en alleen op die hit wachten. Maar tot mijn eigen verbazing is dat nooit gebeurd."

Rosenberg verwacht niet dat hij ooit nog een hit als Let Her Go scoort, en heeft daar vrede mee. "Het is nu allemaal wat rustiger. Ik heb het nog steeds druk, speel grote shows en toer heel veel, maar ik heb nu het idee dat ik het allemaal kan behappen." Druk om nog zo'n wereldhit te produceren, voelt de 30-jarige singer-songwriter niet. "Ik vind het succes geweldig, dat had ik nooit verwacht. Het is een mooi verhaal voor mijn kleinkinderen dat ik in Nederland en al die landen op nummer 1 heb gestaan."

Veel veranderd is Rosenberg naar eigen zeggen niet door zijn plotselinge succes. "Ik heb een appartement in Brighton kunnen kopen, dat is de grootste verandering geweest. Ik heb nu een thuis, een comfortabele plek waar ik me terug kan trekken. Dat is lekker als je 30 bent." Geld over de balk smijten doet de Brit niet. "Van winkelen word ik knettergek. Ik koop pas nieuwe schoenen als m'n oude echt uit elkaar vallen. Ja, echt rock-'n-roll."

Rosenberg is blij dat hij niet wordt achtervolgd door paparazzi en gillende fans. "Het is heel opvallend, ik word nergens herkend. Ik heb een tijdje met Ed Sheeran getoerd en hij kan zonder beveiliging echt geen kant op. Daar zou ik het heel moeilijk mee hebben. Ik voel me gezegend: ik heb een enorme hit gehad, maar hoef me geen zorgen te maken als ik mijn appartement of hotel uit stap."

Dat fotografen niet bij hem in de bosjes liggen, komt volgens Rosenberg doordat hij eigenlijk heel saai is. "Ik val niet om 04.00 uur stomdronken uit een club. Ik hou van lezen en zwemmen, dat is niets om over te schrijven." Ook het feit dat hij folkmuziek en geen popmuziek maakt, draagt volgens de Brit bij aan zijn relatief anonieme leven. "Ik maak muziek omdat ik er dol op ben, dat zou ik ook voor slechts vijftig man doen. Als je vanuit die overtuiging muziek maakt, blijft de hysterie uit. Ik heb even aandacht als ik op het podium sta of een plaat uitbreng, maar rariteiten maak ik niet mee."

Ook ontmoetingen met zijn fans lopen nooit uit de hand. "Dat verloopt vrij rustig. Mijn fans zijn mensen die echt genieten van muziek en de tijd nemen om naar de teksten te luisteren. Ontmoetingen ontaarden niet in een gekkenhuis zoals bij One Direction." Volgens Rosenberg is het voor zijn muziek ook het beste als alles een beetje rustig blijft. "Ik wil gewoon een normale vent zijn die naar de wereld kijkt en daarover schrijft. Als je je te comfortabel gaat voelen in een luxeleventje en geld over de balk gaat smijten, is dat terug te horen in je muziek."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren