logo songteksten.net

Floortje Dessing geniet van leven uit een koffer

(Novum) - Floortje Dessing leeft niet alleen tijdens haar vele reizen uit haar koffer, ook in Nederland heeft de presentatrice geen basis meer. Dessing verkocht haar woonboot en is sindsdien 'een beetje aan het zwerven'. "Voorlopig vind ik het wel lekker om uit een koffer te leven", doet Floortje uit de doeken in Grazia.

"Ik heb een huurauto en twee koffers met spullen. Ik heb een kamertje bij een vriend, soms slaap ik bij mijn ouders of vriendinnen", schetst de 40-jarige haar nomadenbestaan. "Ik leef op mijn veertigste weer als een 24-jarige student." Dessing vertelt dat ze nog niet erg actief op huizenjacht is. "Het benauwt me om weer na te moeten denken over de kleur van het tapijt."

De presentatrice kan niet lang zonder tripjes naar het buitenland. "Als ik te lang in Nederland ben, merk ik dat ik een beetje in slaap sukkel. Ik piek dan niet meer en hou er juist zo van om te pieken. Door te reizen sta je in één keer weer op scherp en kun je weer lekker dingen missen."

De dingen die Floortje het meest mist, zijn haar familie en vrienden. "Mijn vader is 81 en ik wil gewoon zo vaak mogelijk bij hem zijn." Toch zou ze dierbaren achterlaten voor haar ultieme reisbestemming: de maan. "Ik ben er mee bezig om het gedeeltelijk gesponsord te krijgen. Veel mensen zien ruimtereizen alleen als luxe voor de elite, maar het zou ook de oplossing kunnen zijn voor het probleem van de CO2-uitstoot."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren