logo songteksten.net

BN'ers halen tienduizenden donateurs binnen

(Novum) - De live uitzending Sta Op Tegen Kanker heeft woensdagavond 35.136 nieuwe donateurs voor KWF Kankerbestrijding opgebracht. De Avro-show die werd gepresenteerd door Ruben Nicolai trok een groot blik BN'ers open om de aandacht op de ziekte en de bestrijding ervan te vestigen.

"Er kijken vanavond een miljoen mensen", zei Nicolai aan het begin van de uitzending. "Het moet toch wel lukken om vanavond vijftigduizend nieuwe donateurs te vinden." De show bestond onder meer uit bijdrages van bekende Nederlanders die op een of andere manier te maken hebben gehad met kanker.

Onder anderen Louis van Gaal, Wendy van Dijk en Anita Doth riepen mensen op om lid te worden van KWF Kankerbestrijding. Ook Henk Krol, Maarten van der Weijden en Sipke Jan Bousema vertelden een persoonlijk verhaal over de ziekte. Gordon zong met zijn mannengroep L.A. The Voices het Franse nummer S.O.S. d'un Terrien en Détresse en droeg het op aan zijn overleden ouders.

"Mijn vader stierf in 1997 en vandaag precies een maand geleden mijn lieve moeder", zei een geëmotioneerde Gordon. "Ze zou er vanavond bij zijn, maar het leven is ineens weer heel anders gelopen. Ik weet zeker dat als mijn moeder niet had gerookt ze nog tien jaar langer had kunnen leven."

Ook Marco Borsato, Alex Klaasen en René Froger verzorgden een muzikale bijdrage. Froger vestigde de aandacht op prostaatkanker. Volgens de zanger rust er een taboe op de ziekte. "Veel mannen durfen er niet over te praten." Froger leed vijf jaar geleden zelf aan de aandoening. "Gelukkig was ik er snel bij."

Naast de oproepen en optredens bestond de uitzending uit opgenomen bijdrages over leven met en de bestrijding van kanker. Regisseur Michiel van Erp maakte speciaal voor de show een korte documentaire. Angela Groothuizen zong het lied Niets Blijft, waarvan alle opbrengsten naar het KWF Kankerfonds gaan.

André van Duin belde tijdens de uitzending als zijn personage Jan Wijdbeens met Joop van den Ende en haalde hem over met het hele gezin lid te worden. Daarnaast beloofde de theaterproducent de opening van het Amsterdamse DeLaMar Theater aan te grijpen om meer mensen lid te maken van het KWF Kankerfonds. "Er zijn zeshonderd stoelen in de kleine zaal, alle mensen die daar als eerste gaan zitten maak ik donateur."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren