logo songteksten.net

Marijke Helwegen haalt geluk uit innerlijk

(Novum) - Marijke Helwegen wordt pas echt gelukkig van een mooi innerlijk. Dat lijkt een rare bewering uit haar mond, geeft het zelfbenoemde boegbeeld van de plastische chirurgie toe. Toch wordt Marijke het gelukkigst van een wandeling in het bos in haar oude kloffie.

"Mensen denken dat ik gelukkig wordt van het uiterlijk, maar dat is vooral het innerlijk. Dat bevalt me beter dan de buitenkant", zegt Helwegen in Koffietijd. "De buitenkant heb ik altijd al gezien als leuk en iets waar ik geld mee verdien. Mijn geluk haal ik uit vrienden en de natuur. En vooral door te beseffen dat je heel weinig nodig hebt, hoe gek dat ook lijkt."

"Als ik in het bos loopt en ik zie paddenstoelen en een merel en ik heb een oud broekje en shirtje aan, voel ik me helemaal gelukkig", zegt Helwegen, die regelmatig opgedoft op de rode lopers verschijnt. "En dat heb ik niet in een glitterjurk."

Toch helpt ook Helwegen de natuur graag een handje. "Cosmetische chirurgie is puur een techniek. Wij maken het beladen omdat we calvinistisch zijn", vindt ze. "Als je mooi of aantrekkelijk bent, scoor je beter dan mensen die dat voordeel niet hebben. Maar daarna telt dat mooie niet meer mee."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren