logo songteksten.net

Katy Perry inspireerde hit Coldplay

(Novum) - Coldplay-frontman Chris Martin werd voor de hit A Sky Full of Stars geïnspireerd door Katy Perry. Vooral de manier waarop de zangeres steeds op dezelfde manier weet te scoren, was een voorbeeld voor het nummer dat afgelopen voorjaar verscheen. "Ik luisterde destijds heel erg veel naar Katy Perry", zegt de zanger in een interview van Beats by Dre.

"Heel veel van haar nummers gebruiken constant hetzelfde akkoordenschema", legt de 37-jarige Martin uit. "Daarnaast verandert de melodie wel steeds en daardoor ontstaat er iets interessants en iets waar je je lekker door voelt. Dus ik dacht: dat is een fantastische manier om nummers te maken."

Voor het dansbare liedje, dat nog steeds in de Nederlandse hitlijsten te vinden is, werd de band daarnaast beïnvloed door elektronische muziek. "Sommige mensen halen hun neus daarvoor op, maar als je ziet hoe het publiek reageert op dat genre en ervan geniet, echt geweldig. Ik wilde een nummer dat uit die wereld komt."

Voor het nummer werkte de band samen met de Zweedse dj Avicii. "Als je kijkt naar liedjes waarbij je op en neer gaat springen, dan hebben we geen idee waar we het over hebben." Avicii hielp Coldplay met het maken van een dansbare hit. "Hij maakte een Avicii-versie en wij een Coldplay-versie. We hebben er weken over gedaan die twee tot een geheel samen te smelten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren