logo songteksten.net

Paolo Nutini geeft veelzijdige show weg in HMH

(Novum) - Met het haar voor de ogen en een soms slecht verstaanbaar Schots accent is Paolo Nutini niet de grootste entertainer. Maar van het aanzwellen van de eerste tot het wegsterven van de laatste akkoorden wist de singer-songwriter het publiek donderdagavond tijdens zijn optreden in de Heineken Music Hall in zijn greep te houden.

Andermaal bewees de Schotse zanger donderdag over een afwisselend rauwe, krachtige en breekbare stem te beschikken, waardoor hij zowel zwijmelliedjes als zijn meer funky repertoire meester is.

Scream (Funk My Life Up) blijkt de ouverture van een show die groot begint en klein eindigt. Niet minder dan negen bandleden staan naast de zanger op het podium tijdens de ritmische plaat van zijn laatste album Caustic Love. Mede dankzij een trio blazers en overdaad aan meer dan felle lichten spat de energie vanaf de eerste seconde over het publiek heen.

De daverende opening vormt een flink contrast met het allerlaatste nummer van de avond. Waar veel artiesten zouden kiezen voor een overweldigende afsluiter, brengt Paolo Nutini het mooie, ingetogen Last Request. Nutini is dan nog alleen op het podium over, slechts vergezeld door zijn akoestische gitaar.

Een gewaagd einde dat goed uitpakt: Nutini wordt met een daverend applaus beloond. Want tussen begin en eind brengt de Schotse zanger met Italiaanse roots een weloverwogen mix van rustige songs naar uptempo en terug. Daardoor lijkt de trage afsluiter logisch en niet slechts vanwege de titel toepasselijk.

Paolo Nutini kon donderdag weinig verkeerd doen bij het publiek in Amsterdam, dat ook de nummers van het nieuwe album van de zanger met open armen ontving. Met name de vertolking van Better Man kon op waardering uit de zaal rekenen.

Ruimte voor ouder werk was er echter ook. Maar gek genoeg stond New Shoes, de hit die zijn grote doorbraak betekende in 2007, donderdag niet op de playlist, afgezien van een korte freestyle-versie van het lied. Met onder meer These Streets, Candy en het zeer dansbare Pencil Full of Lead maakte Nutini dat gemis echter meer dan goed.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren