logo songteksten.net

Pakjesboot toch aangekomen in Harderwijk

(Novum) - Sinterklaas is zaterdagmiddag dan toch in Harderwijk gearriveerd. Even leek het helemaal mis te lopen. Daarnaast was er sprake van een pepernotenmysterie.

Pakjesboot 12 was onderweg en Sinterklaas en de Zwarte Pieten zagen de brug al openstaan. Toch was de stoomboot volgens verslaggever Jeroen Kramer en burgemeester John Berends in geen velden of wegen te bekennen. "Ik denk dat Sinterklaas gewoon komt", zei de burgemeester van Harderwijk. "De brug staat open, het licht staat groen. Hij moet komen!" Toch bestond er twijfel over waar de boot zich precies bevond.

Toen de toeter klonk bleek dat Jeroen en de burgemeester de hele tijd naar de verkeerde kant hadden gekeken. Eerder ging het gerucht dat Sinterklaas al gearriveerd was en inmiddels ook alweer vertrokken was. Het Sinterklaasjournaal zond beelden uit van de stoomboot die zich al in Harderwijk bevond. Om onverklaarbare redenen waren Pieten te zien die zakken aan boord brachten in plaats van ervan af.

Ook werden er sporen van pepernoten gevonden. "We hebben hier in Harderwijk de grootste pepernotenfabriek ter wereld staan. Misschien komen ze daar vandaan", opperde de burgemeester. "Wij zijn voor ons doen al best wel lang in Nederland, ja", verklapte de Hoofdpiet desgevraagd aan Dieuwertje Blok.

De vergeetpiet bleek uiteindelijk de schuld van het mysterie. "Ik ben zo dom geweest om alle pepernoten overboord te gooien. De Pieten waren daarom eerder naar Harderwijk gegaan om nieuwe pepernoten in te slaan. Een verstekeling in de vorm van Babypiet zorgde ook voor nogal wat bezorgdheid. "Als Sinterklaas die Babypiet ziet dan wil hij meteen terug naar Spanje", zei Hoofdpiet.

De Babypiet moest verstopt worden zodat het feest geen gevaar loopt. De ontwikkelingen blijven te volgen via het Sinterklaasjournaal. De intocht werd door de NTR uitgezonden op Nederland 3 en op Nederland 1, waar de doventolk-Piet voor verduidelijking zorgde.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren