logo songteksten.net

Dylan onthult details 'Sinatra-album'

(Novum) - Bob Dylan maakte enkele maanden geleden al bekend dat hij van plan was een album uit te brengen met songs die beroemd zijn gemaakt door Frank Sinatra. Dinsdag geeft de legendarische singer-songwriter via zijn website meer details over de plaat die Shadows In The Night gaat heten en op 3 februari verschijnt bij Columbia Records.

"Het was een voorrecht om dit album te maken", laat Dylan weten. "Ik wilde zoiets als dit al heel lang doen, maar had nooit het lef om de complexe arrangementen die geschreven zijn voor een dertigkoppig orkest te bewerken voor een vijfkoppige band. En dat is toch waar het bij deze uitvoeringen om gaat. We kenden deze songs al heel erg goed. Alles is live opgenomen in één, hooguit twee takes. Geen overdubs, geen geïsoleerde zang, geen koptelefoons, geen gescheiden opnamen per instrument, en, voor het overgrote deel, gemixt zoals het opgenomen is."

Op Shadows In The Night staan tien nummers, waaronder The Night We Called It A Day, Stay With Me, Autumn Leaves, Why Try To Change Me Now, Full Moon And Empty Arms en Where Are You?

Het meest recent verschenen studioalbum van Bob Dylan is The Tempest uit 2012, dat haalde toen de eerste plaats in de Nederlandse albumlijst.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren