logo songteksten.net

Billy Elliott grootste kanshebber Musical Awards

(Novum) - Billy Elliott maakt in januari de meeste kans op een Musical Award. De musical is genomineerd in tien categorieën waaronder die van beste grote musical. Moeder, Ik Wil Bij de Revue maakt kans op negen beeldjes. De productie is eveneens genomineerd voor beste grote musical. Dat heeft juryvoorzitter Cornald Maas vrijdag bekendgemaakt in RTL Boulevard. In de categorie beste kleine musical maken Een Wintersprookje, De Kleine Blonde Dood en 50 Tinten, de Parodie kans.

Celinde Schoenmaker en Pia Douwes zijn genomineerd voor een Musical Award in de categorie vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. De twee actrices zijn genomineerd voor hun rol in respectievelijk Love Story en Billy Elliot. Zij moeten het opnemen tegen Simone Kleinsma voor haar bijdrage in de musical Moeder, Ik Wil Bij de Revue en Anouk Maas voor Flashdance. In de categorie vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical nemen Birgit Schuurman (50 Tinten, de Parodie), Esther Maas (Putting It Together) en Marjolein Teepen (De Kleine Blonde Dood) het tegen elkaar op.

Tim Driesen (Jersey Boys), Jon van Eerd (Moeder, Ik Wil Bij de Revue) en Bas Heerkens (Billy Elliot) zijn genomineerd voor mannelijke hoofdrol in een grote musical. In de categorie mannelijke hoofdrol in een kleine musical zijn genomineerd Tony Neef (Sonneveld), William Spaaij (De Kleine Blonde Dood) en Paul Groot (Putting It Together).

De Musical Awards worden op 7 januari uitgereikt tijdens een gala-avond. AvroTros zendt het programma live uit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren