logo songteksten.net

REM-frontman Michael Stipe wil weer gaan zingen

(Novum) - Michael Stipe wil weer gaan zingen. Dat vertelde de voormalige frontman van de Amerikaanse rockgroep REM in een interview met het CBS-televisieprogramma This Morning. Een reünie van zijn oude band zit er wat hem betreft echter niet in, voegde hij eraan toe.

In september 2011 lieten de muzikanten van de groep uit Athens, Georgia, weten na 31 jaar een punt achter de band te zetten. Sindsdien was Stipe amper nog muzikaal actief, afgezien van een incidenteel gastoptreden voor een goed doel. Afgelopen zomer maakte hij de muziek bij de film The Cold Lands van regisseur Tom Gilroy, maar die was geheel instrumentaal.

De vraag van CBS-presentator Anthony Mason of Stipe zijn karakteristieke stemgeluid weer eens laat horen, beantwoordde de zanger zaterdag bevestigend. "Ik denk dat ik weer ga zingen, ja. Ik hou van mijn stem en ik denk dat die beter is geworden naarmate ik ouder word."

Mason sprak met Stipe naar aanleiding van de uitgave met zes dvd's van zijn oude groep REM. Die gaat echter wat hem betreft niet meer bij elkaar komen, aldus de zanger. "Daar is geen enkele reden toe. Ik ben gek op die gasten en respecteer hen zeer als muzikanten, als songschrijvers en noem maar op. Maar ik heb geen zin in een reünie. Met alle respect voor hen die dat wel doen. Maar ik heb een hekel aan nostalgie."

REM was ook populair in Nederland, vooral als albumband. De groep scoorde in 1991 een nummer 1-hit met het nummer Losing My Religion.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren