logo songteksten.net

Bon Jovi hield manager uit gevangenis met brief

(Novum) - Jon Bon Jovi heeft zijn voormalige bandmanager van een verblijf achter de tralies weten te houden door een brief aan de rechter te schrijven. Volgens de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online moest Doc McGhee in 1987 voor de rechter verschijnen, omdat hij met twintigduizend kilo marihuana was gepakt.

Jon Bon Jovi smeekte de rechter McGhee niet op te sluiten. "Hij heeft een misdrijf gepleegd en ik zie de ernst ervan in", schreef de zanger. "Maar een man met zijn kennis en toewijding aan de muziekindustrie kan heel nuttige dingen doen voor de maatschappij."

De drugsvangst zou nu een straatwaarde hebben van twintig miljoen dollar. McGhee, die manager was van Bon Jovi van 1984 tot 1991, had voor twintig jaar in de gevangenis kunnen verdwijnen. Jon Bon Jovi stelde de rechter verder voor dat hij samen met McGhee een maatschappelijke voorbeeldrol zou kunnen vervullen.

De brief die Jon Bon Jovi schreef op destijds 24-jarige leeftijd, telde zes kantjes. De rechter gaf McGhee uiteindelijk geen celstraf, maar legde een meerjarige proeftijd op. Hij hield Bon Jovi en McGhee wel aan hun woord. Bon Jovi startte de Make a Difference Foundation en McGhee haalde geld op voor een anti-drugsdocumentaire op MTV.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren