logo songteksten.net

Ook Team America niet in bios door dreiging

(Novum) - Ook de komedie Team America: World Police mag momenteel niet in Amerikaanse bioscopen worden vertoond. Diverse theaters die de poppensatire over Noord-Korea wilden vertonen in plaats van de verboden film The Interview hebben daarvoor van studio Paramount Pictures geen toestemming gekregen, melden zij op Twitter.

Studio Sony besloot woensdagavond The Interview helemaal niet meer uit te brengen in de Verenigde Staten en Europa na dreigementen van hackers dat zij een aanslag beramen op een theater dat de film zou tonen. De komedie, met in de hoofdrollen Seth Rogen en James Franco, vertelt over twee journalisten die door de CIA worden ingehuurd om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden. De CIA zou sterke aanwijzingen hebben dat Noord-Korea achter de hackersgroep zou zitten.

Team America: World Police is een hilarische poppenfilm van Matt Stone en Trey Parker, de mannen achter de satirische South Park-reeks en de hitmusical Book of Mormon. Een van de hoogtepunten van de film is de ballad Im So Ronery. Hierin bezingt Kim Jong Il, die kampt met een spraakgebrek, hoe eenzaam het is om een meedogenloze dictator te zijn. Na zijn bloedige dood blijkt Kim Jong Il een buitenaardse kakkerlak van de planeet Gyron te zijn.

Paramount heeft geen specifieke reden opgegeven waarom de komedie momenteel niet vertoond mag worden. Het verbod is opmerkelijk, want de satire dateert al uit 2004. Bovendien is er, voor zover bekend, geen concreet dreigement gericht aan theaters die hadden aangekondigd deze film te vertonen.

Op Twitter werd geschokt gereageerd op het besluit van Sony. "Lieve hackers, nu jullie Hollywood leiden: ik wil graag minder romantische komedies, minder Michael Bay-films en geen nieuwe Transformers", schreef regisseur Michael Moore bijvoorbeeld. De slotscène van The Interview, waarin het gezicht van Kim Jong-un wegsmelt, is inmiddels trouwens uitgelekt op internet. Het filmpje werd donderdag al veel bekeken.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren