logo songteksten.net

Prem Radhakishun geen tafelheer meer in DWDD

(Novum) - Prem Radhakishun zal in ieder geval dit seizoen niet meer te zien zijn als tafelheer in De Wereld Draait Door. Dat heeft de Vara dinsdag bekendgemaakt. De omroep noemt de 'ernstige verdachtmakingen' van Radhakishun aan het adres van Jean-Pierre Geelen als reden.

"De Wereld Draait Door wil graag een podium bieden voor discussie en debat maar wil haar live karakter nooit laten misbruiken voor persoonlijke beschuldigingen die door geen bewijs gestaafd kunnen worden", laat de Vara weten. "DWDD betreurt de gang van zaken. Radhakishun was de afgelopen jaren een gewaardeerde gast en heeft bijgedragen aan het succes van het programma."

Maandag ontstond ophef nadat Prem in de uitzending van De Wereld Draait Door de tv-recensent Jean-Pierre Geelen ervan beschuldigde 'het met kleine kinderen te doen'. De hoofdredacteur van De Volksrant, Geelens werkgever, was aanwezig om discussie te voeren over de betrouwbaarheid van de krant. Matthijs van Nieuwkerk riep zijn tafelheer na diens beschuldigingen tot de orde. "Prem doe normaal", zei hij. Aan het eind van de uitzending zei Van Nieuwkerk zich te schamen voor de uitlatingen van Prem.

De Vara besloot het voorval vervolgens uit de nachtelijke herhaling te knippen 'om Geelen niet in grotere verlegenheid te brengen'. Het fragment is na overleg met betrokkenen wel weer te zien op de website van De Wereld Draait Door, laat de Vara weten.

Geelen reageerde via Twitter op de beschuldigingen. "Dank vrienden, voor alle steun in Prem-gate. Ik moet even aan het werk nu", schreef hij maandagavond. "En aan mijn deur staat een stel verse kleuters te trappelen." Vlak nadat bekend werd dat Prem dit seizoen niet meer als tafelheer in DWDD optreedt, reageerde hij met: "Goed. Dit was Premtime. Goedemiddag."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren