logo songteksten.net

Beatles-muziek via iTunes verkrijgbaar

(Novum/AP) - Apple biedt vanaf dinsdag muziek van The Beatles aan via zijn webshop iTunes. Eerder had het bedrijf geen rechten om muziek van de Britse band aan te bieden. Het oeuvre van de 'Fab Four' was tot nu toe nergens op internet verkrijgbaar.

Rechtenbeheerder Apple Corps, dat ondanks de naam niets te maken heeft met computerbedrijf Apple, hield de verkoop van het Beatles-repertoire via internet altijd tegen. Een ruzie over het logo leek de verkoop nog meer in de weg te staan. Dat werd echter in 2007 opgelost.

"Ik weet dat iTunes graag onze muziek via download beschikbaar zou willen maken, dus het moet er ooit van komen", zei Paul McCartney in juli. "Er zijn altijd allerlei redenen geweest waarom ze het maar niet willen doen."

McCartney is blij dat het nu zover is. "We vinden het geweldig dat de muziek van de Beatles nu ook verkrijgbaar is via iTunes", zei de zanger. "Het is bijzonder om mee te maken dat de nummers die we oorspronkelijk op vinyl hebben uitgebracht ook in dit digitale tijdperk nog net zo geliefd zijn als toen."

"Ik vind het vooral prettig dat aan mij niet meer zal worden gevraagd wanneer het werk van de Beatles nu eindelijk ook via iTunes verkrijgbaar is", reageerde Ringo Starr. Ook Apple-directeur Steve Jobs is erg tevreden met de aanwinst. "Het was niet eenvoudig, maar dankzij de Beatles en EMI kunnen we nu een droom verwezenlijken die we vanaf het allereerste begin van iTunes, tien jaar geleden, hebben gekoesterd."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren