logo songteksten.net

Michael Stipe verrast fans van Patti Smith

(Novum) - Fans van Patti Smith werden maandagavond verrast op een onaangekondigd concert van Michael Stipe als voorprogramma van de zangeres en dichteres in de New Yorkse Webster Hall. Een primeur, want Stipe had sinds het uiteengaan van zijn band in 2011, afgezien van een korte gastrol bij een benefietconcert, niet meer op het podium gestaan. En de laatste reguliere tournee van REM dateerde van 2008.

Stipe verzorgde een set van zes songs - deels minder bekende REM-songs en deels nummers van anderen, waarbij hij zichzelf begeleidde op een klavier. Hij opende met de Vic Chesnutt-song Lucinda Williams, die gevolgd werd door het van Liza Minnelli en Frank Sinatra bekende New York, New York. Als derde nummer zong Stipe zijn versie van Patti Smiths Wing. Daarna volgden Saturn Return van REM en Hood van Perfume Genious, waarna hij afsloot met nog een REM-song, New Test Leper van het album New Adventures in Hi-Fi.


Half december kondigde Stipe in het CBS-televisieprogramma This Morning reeds aan dat hij weer van plan was om te gaan zingen. Hij voegde daar echter uitdrukkelijk aan toe dat een re√ľnie van REM er wat hem betreft niet in zit.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren