logo songteksten.net

'Musical Sting loopt op de klippen'

(Novum) - De Broadwaymusical The Last Ship van zanger Sting eindigt op 24 januari. De producers van de musical hebben een e-mail geschreven aan de cast om het einde van de show aan te kondigen, zo weet The New York Times.

Er waren hoge verwachtingen voor de musical. Sterren als regisseur en Tony-winnaar Joe Mantello (Wicked) en Jimmy Nail (Evita) werkten aan de show en tijdens de wereldpremière in Chicago werd The Last Ship goed ontvangen. Recensenten schreven lovend over de muziek van Sting, maar hadden voornamelijk kritiek op het verhaal zelf. Volgens de producers van The Last Ship hebben uiteindelijk 140 duizend theaterbezoekers de musical gezien.

De musical was het debuut van Sting op Broadway. The Last Ship is gebaseerd op zijn eigen levensverhaal en de voormalig The Police-zanger heeft de muziek zelf geschreven. In een laatste poging om de kaartverkoop omhoog te krijgen nam Sting zelf een rol voor zijn rekening, maar het mocht niet baten. De kaartverkoop ging er wel op vooruit, maar niet genoeg om de musical voort te zetten.

De laatste show vindt op 24 januari plaats in het Neil Simon Theater in New York.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren