logo songteksten.net

Nominaties Beeld en Geluid Awards 2010 bekend

(Novum) - De genomineerden voor de Beeld en Geluid Awards 2010 zijn woensdagavond bekendgemaakt. De strijd om de titel Beste Amusementsprogramma gaat tussen 71° Noord van de Avro, 24 Uur Met… Gordon van de VPRO en Toren C, eveneens van de VPRO.

In de categorie Fictie zijn de series Penoza van de KRO en Annie M.G. van Vara/NPS genomineerd. Ook One Night Stand, het samenwerkingsverband van de Vara, NPS en VPRO, dingt mee naar de prijs, met de korte film Maite Was Hier. De Beeld en Geluid Award voor tv-persoonlijkheid van het jaar gaat naar Clairy Polak, Johnny de Mol of Jeroen van Koningsbrugge.

De genomineerden voor de vakprijzen werden bekendgemaakt in RTL Boulevard en SBS Shownieuws. De gelukkigen zijn door een vakjury, onder leiding van Peter Römer, geselecteerd uit 234 inzendingen uit het televisieseizoen 2009/2010.

De uitreiking van de Beeld en Geluid Awards, die in 2007 als opvolger van de Gouden Beelden in het leven werden geroepen, vindt op 24 januari plaats in Hilversum. De winnaar van de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2010 wordt donderdag al bekendgemaakt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren