logo songteksten.net

Toto brengt album uit na bijna een decennium

(Novum) - De Amerikaanse rockgroep Toto brengt na bijna een decennium een nieuw album uit. Toto XIV komt op 24 maart uit in Noord-Amerika en wordt zowel op cd, dvd als vinyl uitgebracht, schrijft Billboard.

Toto verkocht wereldwijd ruim 35 miljoen albums en scoorde eind jaren zeventig en in de jaren tachtig wereldhits met onder meer Africa, Hold the Line, Rosanna, Stop Loving You en Pamela. Het laatste album van Toto, Falling in Between, verscheen in 2006. Volgens het statement van platenlabel Frontiers Music SRL zien de bandleden het album als het ware vervolg op Toto IV, met de hits Africa en Rosanna, waarmee ze in 1982 doorbraken.

Het album is ook de comeback van bassist David Hungate, een van de oprichters van de Californische band. Het nieuwe album is gelijk het startsein van een grote Europese tour in de lente met optredens op festivals en stadia. De band keert dan ook na twee jaar weer terug in de Ziggo Dome. Op zaterdag 30 mei geeft Toto een concert in Amsterdam, meldt de poptempel donderdag.

De kaartverkoop van het optreden is al gestart. Kaarten kosten tussen de 39 tot 49 euro.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren