logo songteksten.net

Conchita Wurst valt op bij Golden Globes

(Novum) - Wie is die vrouw met die baard? De in de Verenigde Staten onbekende Conchita Wurst baarde opzien op de rode loper van de Golden Globes, waar ze zich uitsprak voor de vrijheid van meningsuiting.

"Recente gebeurtenissen in Europa laten zien dat de vrijheid van meningsuiting onder druk staan. Laten we samenkomen en doorgaan met het gevecht voor vrede en vrijheid - en vrijheid van meningsuiting", berichtte de Eurovisie-zangeres eerder.

Het is voor het eerst dat Conchita een bezoek brengt aan de Verenigde Staten. Ze hield er een persconferentie en verscheen dus op de rode loper van het prijzengala van de Golden Globes, waar de prijswinnende makers van de televisieserie Orange is the New Black eveneens emancipatie van transgenders en homoseksuelen benadrukten.

Conchita wil haar statement kracht bij zetten door zichzelf te laten zien tijdens het evenement. "Het gaat om respect", vertelde ze tijdens haar persconferentie. "Transgender of travestiet, zwart of wit; het gaat erom dat je respect krijgt en respect toont naar anderen. Dat is het grote probleem in onze samenleving."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren