logo songteksten.net

André van Duin krijgt oeuvreprijs

(Novum) - André van Duin heeft de Beeld en Geluid Oeuvre Award 2010 in de wacht gesleept. Dat maakte het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid donderdag bekend.

"André van Duin is een geboren komiek met een uitzonderlijke begaafdheid voor het imiteren en creëren van typetjes. De lijst van memorabele typetjes die hij heeft gecreëerd is opmerkelijk lang en stuk voor stuk behoren zij bovendien tot ons Nederlands gedachtegoed", staat te lezen in het juryrapport.

Volgens het rapport heeft niemand in al die jaren Van Duin naar de kroon kunnen steken en verdient hij waardering van het hele volk. De 63-jarige komiek was volgens een woordvoerder van Beeld en Geluid erg verrast met de erkenning. "Hij is een bescheiden mens, maar waardeert het ontzettend dat vakbroeders hem zo positief beoordelen."

Eerdere winnaars van de prijs zijn Ad van Liempt, Mart Smeets en Koos Postema. De uitreiking van de Beeld en Geluid Awards, die in 2007 als opvolger van de Gouden Beelden in het leven werden geroepen, vindt op 24 januari plaats in het Beeld en Geluid Instituut in Hilversum.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren