logo songteksten.net

Bioscopen aangeklaagd wegens Sint

(Novum) - Ouderorganisatie Ouders & Coo heeft tegen vier bioscopen aangifte gedaan omdat deze de film Sint aan kinderen heeft vertoond. De bioscopen in Hoogeveen, Meppel, Steenwijk en Deventer, die behoren tot de Luxorgroep, hebben promotie gemaakt voor de horrorfilm van Dick Maas op een manier die in strijd zou zijn met de leeftijdskeuring van 16 jaar en ouder.

De vier bioscopen schrijven in de promotietekst dat kinderen van 14 en 15 jaar de film ook mogen komen bekijken als ze onder begeleiding zijn van een meerderjarige. Dit zou in strijd zijn met de afspraken die de bioscoopbranche zelf hebben vastgelegd in een convenant over de naleving van de Kijkwijzer.

Hierin staat dat bioscopen bij uitzondering een kind dat maximaal twee jaar te jong is voor een film toch naar binnen mogen laten, mits het kind wordt begeleid door een meerderjarige. Sommige ouders worden boos als ze niet naar binnen kunnen met hun te jonge kind, een situatie die met het convenant kan worden ondervangen.

Ouders & Coo benadrukt dat dit convenant een bewuste uitzondering is op de regels die voortvloeien uit de Kijkwijzer, die wettelijk bindend is. De vier bioscopen hebben nu gedaan alsof die uitzondering regel is, wat nooit de bedoeling is geweest van het convenant.

De ouderorganisatie wacht nu op een reactie van justitie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren