logo songteksten.net

Eminem slikte tientallen pillen per dag

(Novum) - Eminem heeft onthuld een aantal jaar geleden flink aan de medicijnen te hebben gezeten. De rapper zegt op het hoogtepunt van zijn verslaving tussen zestig en negentig pillen per dag te hebben geslikt.

Eminem begon met het slikken van slaappillen toen hij in 2002 bezig was met de opnames van de film 8 Mile. "Het was vergelijkbaar met wat ik over Michael Jackson heb gelezen", zegt de 38-jarige rapper tegen muziektijdschrift Rolling Stone. "Ik weet niet wat hij allemaal precies heeft gedaan, maar ik las dat hij steeds midden in de nacht opstond om meer medicijnen te vragen. Dat deed ik ook."

Op een gegeven moment werd Eminem steeds afhankelijker van de medicijnen en raakte de rapper er immuun voor. Tegen de tijd van zijn Anger Management Tour in 2005 ging hij 'elke avond compleet naar de klote'. "Ik nam zoveel pillen dat ik ze niet eens meer nam om high van te worden", vertelt de rapper. "Ik nam ze om normaal te worden." Op een dag nam Eminem tussen de veertig en zestig Valiumpillen. "En misschien twintig of dertig stuks Vicodin."

De rapper begon zijn ochtend met een extra sterke portie Vicodin om vervolgens de hele dag door te gaan met de sterke pijnstiller. "En tegen de avond begon ik met een Valiumpil of twee. Of drie, of vier. Ieder uur erna nam ik er dan nog een stuk of vijf." Uiteindelijk kickte hij af en maakte Eminem in 2009, geïnspireerd door zijn strijd tegen de drugs, zijn album Relapse.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren