logo songteksten.net

Wesley Snipes moet drie jaar de gevangenis in

(Novum) - Wesley Snipes moet voor drie jaar achter de tralies wegens belastingontduiking. De rechter in Florida wees vrijdag het verzoek van de acteur om een nieuwe rechtszaak af.

De 48-jarige acteur werd in 2008 al veroordeeld, maar ging in hoger beroep. Zijn advocaten beweerden dat Snipes geen eerlijk proces had gekregen omdat de juryleden van tevoren al overtuigd waren van zijn schuld. De rechter schrijft echter in zijn zestien pagina's tellende uitspraak dat de acteur wel degelijk een eerlijk proces heeft gekregen.

"Hij heeft een volledig nieuwe beoordeling van zijn veroordeling en straf gekregen", schrijft de rechter. "De tijd is gekomen om het vonnis door te zetten." Snipes werd veroordeeld voor drie vergrijpen op het gebied van belastingontduiking. De acteur zou een aantal inkomsten bewust niet hebben opgegeven. Van twee zwaardere delicten werd hij vrijgesproken.

Snipes' advocaat Daniel Meachum liet weten dat hij hoger beroep instelt bij het hooggerechtshof. "Wesley is heel teleurgesteld, maar blijft sterk en positief." Hij kon niet zeggen of en wanneer Snipes zich meldt bij de gevangenis.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren