logo songteksten.net

Rapper DMX alweer achter de tralies

(Novum/AP) - Rapper DMX zit weer eens in de gevangenis. De Amerikaanse muzikant werd donderdag in Phoenix gearresteerd wegens het overtreden van de voorwaarden van zijn proeftijd.

De 39-jarige rapper heeft onlangs cocaïne en de sterke pijnstiller Oxycontin gebruikt, blijkt uit vrijgegeven rechtbankdocumenten. Bovendien kwam DMX, die in het echt Earl Simmons heet, niet opdagen voor een verplichte drugstest en reed hij rond met een ongeldig rijbewijs. De rapper werd ruim een maand geleden vrijgelaten nadat hij al eerder drugs had gebruikt tijdens een proeftijd.

DMX werd acht jaar geleden veroordeeld voor roekeloos rijgedrag. Sindsdien werd hij vijf keer opgepakt. Bij een inval in zijn huis in 2007 werden twaalf verwaarloosde en drie dode honden gevonden. Ook werden drugs en wapens aangetroffen. Daarnaast werd Simmons veroordeeld voor diefstal. Tijdens zijn verblijf in de gevangenis gooide hij vorig jaar een dienblad naar een bewaker. Ook hiervoor werd de rapper een proeftijd onder toezicht opgelegd.

DMX, die bekend staat om zijn blaffende stemgebruik, brak in 1998 door met zijn debuutalbum 'It's Dark and Hell is Hot'. Zijn laatste plaat verscheen in 2006. De rapper klust bij als acteur en was te zien in films als 'Romeo Must Die' en 'Last Hour'. Hij staat echter vooral bekend om zijn lange strafblad.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren