logo songteksten.net

Darius Dante moet goed organiseren

(Novum) - Darius Dante kiest niet graag voor de gemakkelijke weg. De Nederlandse zanger begon in zijn eentje op een zolderkamer aan zijn debuutalbum. Inmiddels leidt hij een dertienkoppige band.

"Je gaat op een gegeven moment mensen erbij vragen en voor je het weet heb je een hechte band", zegt Dante tegen Novum Nieuws. Het vergt volgens de zanger wel enige organisatie. "De muzikanten zitten ook nog in andere bands. En ik doe bijvoorbeeld veel met koortjes. Het is soms een onwijze klus." Dante, die eerder te horen was in een reclame van een verzekeringsmaatschappij, presenteert eind deze maand zijn debuutalbum.

Op het album, getiteld Keep Ya Hands Up, zijn verschillende stijlen te horen. "Van soul en jazz tot hiphop en pop. Als het maar grooved en funkt." De zanger heeft voor zijn nieuwe single samengewerkt met de Braziliaanse artiest Eumir Deodato. Dante zag de muzikant en producer in 2001 optreden op North Sea Jazz. "Ik kende hem al via mijn ouders en dan blijkt het de grote man achter Kool & The Gang."

De Nederlander nam een vocale versie op van Deodatos bewerking van het Strauss-stuk Also Sprach Zarathustra. "Hij stuurde meteen een mail terug dat hij het 'amazing' vond. Toen hebben we afgesproken en alles geregeld."

De single Keep Ya Hands Up ligt sinds vrijdag in de winkels. "En er komt een gave clip bij." De muzikant heeft goede hoop dat het nummer het goed gaat doen. "De vorige single What a Day won het in een 3FM-spel met 96 procent van de nieuwe single van Bon Jovi."

De albumpresentatie van Darius Dante is op 25 november in de Sugar Factory in Amsterdam.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren