logo songteksten.net

Beck wint Grammy voor beste album

(Novum) - De Amerikaanse singer-songwriter Beck heeft zondagavond in Los Angeles de Grammy Award voor het beste album van het jaar gewonnen. Eerder won de zanger al de prijs voor beste rock-album.

De Amerikaan versloeg hiermee grote favorieten Beyoncé, Pharrell Williams en Sam Smith. Het drietal won overigens wel een aantal andere Grammy's. Morning Phase is het twaalfde studio-album van de zanger, en zijn eerste album in zes jaar tijd. In zijn bedankspeech noemde Beck zijn kinderen, die hij soms wakker had gehouden tijdens het opnemen van de plaat.

Het waren de vierde en de vijfde Grammy die de 44-jarige rock- en folk-zanger in de wacht sleepte. De andere grote winnaars van de uitreiking waren Sam Smith, die werd bekroond als beste nieuwkomer en voor het beste vocal-album van het jaar, en Pharrell Williams, die het beeldje won voor de beste videoclip en het beste pop-solo-optreden.

Beyoncé won drie prijzen, voor beste surround-album, beste r&b-lied en beste r&b-optreden. In totaal staat de teller qua Grammy Awards voor de populaire zangeres nu op twintig stuks. Hiermee bekleedt zij een gedeelde zevende plaats in het top-klassement van winnaars van meeste Grammy's aller tijden.

Een bijzonder intermezzo tijdens de show was een speech van president Barack Obama, die een hartstochtelijk pleidooi hield om een eind te maken aan (huiselijk) geweld tegen vrouwen. De president kreeg een staande ovatie voor zijn oproep, die hij van tevoren op video had opgenomen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren