logo songteksten.net

Geen Nederlands succes bij uitreiking Emmy Awards

(Novum) - Geen van de Nederlandse tv-programma's die waren genomineerd voor een Emmy Award heeft zijn nominatie verzilverd. De Reünie, 13 In de Oorlog en Je Gaat Dood Zoals Je Geleefd Hebt bleven met lege handen achter.

De uitreiking van de internationale Emmy's vond maandagnacht Nederlandse tijd plaats in New York. Het programma De Reünie van de KRO dong mee in de categorie non-scripted entertainment, maar legde het af tegen de Argentijnse versie van het actualiteitenprogramma CQC.

In de categorie kinderen en jongeren werd de Britse animatieserie Shaun the Sheep verkozen boven de jongerenserie 13 In de Oorlog van de NTR. Het Zuid-Koreaanse Mom and the Red Bean Cake werd uitgroepen tot beste documentaire, ten koste van de Kruispunt-documentaire Je Gaat Dood Zoals Je Geleefd Hebt van de RKK.

De Reünie maakte kans op een Emmy met een aflevering waarin de klas van Anne Frank weer bij elkaar kwam. 13 In de Oorlog laat zien hoe het was om op te groeien tijdens de Tweede Wereldoorlog en Je Gaat Dood Zoals Je Geleefd Hebt gaat over zes bewoners van een Rotterdams hospice.

Nederlandse programma's deden het de laatste jaren goed bij de uitreiking van de Emmy Awards. Vorig jaar won The Phone, het jaar daarvoor ging De Donorshow met een Emmy aan de haal. In 2008 won ook Peter R. de Vries de prijs, voor zijn verborgen camera-actie waarmee hij Joran van der Sloot een bekentenis ontlokte.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren