logo songteksten.net

Van den Ende 'ongelooflijk trots' op medaille

(Novum) - Joop van den Ende is dolgelukkig met zijn Gouden Medaille van de stad Amsterdam. De tv- en theaterproducent ontving de hoogste gemeentelijke onderscheiding maandagavond uit handen van burgemeester Eberhard Van der Laan.

"Ik ben heel erg blij met de reacties van het gemeentebestuur en ongelooflijk trots op deze medaille", laat Van den Ende weten. "Ik ben er geboren en ik hou van Amsterdam."

De tv- en theaterpionier kreeg de onderscheiding voor zijn grote betrokkenheid bij de stad Amsterdam en haar kunst en cultuur. De Gouden Medaille wordt doorgaans toegekend aan afzwaaiende burgemeesters, maar bij hoge uitzondering ook aan anderen. Eerder ontving onder anderen de Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela de onderscheiding.

Van den Ende kreeg de medaille tijdens een bijeenkomst georganiseerd voor de Vrienden van het DeLaMar Theater. Het theater werd op initiatief van de producent en zijn vrouw herbouwd en wordt zondag geopend door koningin Beatrix. Van den Ende is ook sponsor van het Amsterdamse Stedelijk Museum.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren