logo songteksten.net

Toch Nederlands tintje aan Emmy Awards

(Novum) - Ondanks dat drie Nederlandse programma's niet in de prijzen vielen, gingen een paar Nederlanders toch tevreden naar huis bij de Emmy Awards. Het Avro-programma Close Up kreeg een award in de categorie Arts Programming, als co-producent van de Roemeense documentaire The World According to Ion B.

"We zijn trots dat we met deze bijzondere productie een Emmy Award hebben gewonnen", reageert Simone van den Ende, hoofd Kunst & Cultuur bij de Avro. "Dit is de tweede belangrijke prijs dit jaar." Eerder won de omroep de Aica oorkonde. Die onderscheiding gaat naar een organisatie die veel betekent op het gebied van kunst en cultuur.

The World According to Ion B gaat over een Roemeense zwerver, die jarenlang collages maakte van afvalmateriaal. In de kunstwereld worden inmiddels hoge prijzen betaald voor zijn werk. De documentaire is momenteel te zien op het IDFA documentairefestival in Amsterdam en wordt op 21 december uitgezonden bij Close Up op Nederland 2.

De drie Nederlandse programma's De Reünie, 13 In de Oorlog en Je Gaat Dood Zoals Je Geleefd Hebt waren ook in de race voor een Emmy Award maar vielen niet in de prijzen. De Argentijnse versie van CQC, dat door Eyeworks werd bedacht, ging er ten koste van De Reünie met de hoofdprijs vandoor.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren