logo songteksten.net

Julio Iglesias benoemd tot ereburger Madrid

(Novum) - De Spaanse volkszanger Julio Iglesias is vrijdag benoemd tot ereburger van zijn geboortestad Madrid. "Geen enkele Madrileen heeft internationaal zoveel bekendheid gekregen als Julio Iglesias nu heeft", zei wethouder Pedro Corral van cultuur. Wanneer de 71-jarige artiest de eretitel officieel in ontvangst neemt, is nog niet bekend.

Iglesias, die al 47 jaar actief is in de showbusiness, heeft in zijn carrière al meer dan driehonderd miljoen platen verkocht. Dat leverde hem wereldwijd rond 2600 platina en gouden platen op. Platenmaatschappij Sony noemde hem in 2014 de succesvolste zanger uit de zuidelijke landen van de hele muziekgeschiedenis.

Het gemeentebestuur van Madrid hoopt in maart of april een datum te kunnen prikken om Iglesias de titel uit te reiken, omdat hij dan voor optredens in West-Europa is. Die shows maken deel uit van zijn wereldtournee voor het jaar 2015. Ondanks zijn hoge leeftijd denkt Iglesias nog niet aan stoppen. "Ik blijf zingen om verder te kunnen leven", liet hij onlangs weten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren