logo songteksten.net

Axl Rose klaagt Activision aan om Slash

(Novum) - Axl Rose wil niet meer dat voormalig Guns N' Roses-gitarist Slash nog langer geassocieerd wordt met de rockband, ook niet in een game. Rose heeft daarom game-uitgever Activision aangeklaagd voor omgerekend 14,7 miljoen euro, schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter.

Rose wordt in het spel Guitar Hero III afgebeeld samen met een personage dat lijkt op Slash. De 48-jarige Rose is bovendien boos op Activision omdat het bedrijf tegen hem gelogen zou hebben. Zo zou het nummer Sweet Child O' Mine alleen gebruikt mogen worden in Guitar Hero 2, maar zat het ook in Guitar Hero III.

Daarnaast zou Welcome to the Jungle enkel ter promotie gebruikt worden, maar verscheen het nummer toch in de game waarbij een Slash-personage en Axl Rose samen te zien zijn. Tot overmaat van ramp had de derde Guitar Hero bovendien Slash op de cover.

Rose en zijn platenlabel Black Frog Music claimen dat Activision geen verwijzingen had mogen maken naar Slash of diens band Velvet Revolver. "Activision promoot de game door nadruk te leggen op de vermeende samenwerking tussen Slash en Gun N' Roses", valt te lezen in een aanklacht.

Axl Rose is niet de eerste muzikant die klachten heeft over Activision. Vorig jaar klaagde Gwen Stefani de uitgever aan omdat haar personage alleen nummers van No Doubt zou mogen zingen in het spel. Ook kwam Guitar Hero 5 in opspraak toen bekend werd dat de virtuele Kurt Cobain ook te gebruiken was bij andere nummers dan die van Nirvana.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren