logo songteksten.net

Frans Bauer en Marco Borsato gunstig voor een merk

(Novum) - Bedrijven die hun merk willen versterken, kunnen het best Frans Bauer of Marco Borsato strikken voor een reclamecampagne. De zangers roepen een positieve associatie op die inzetbaar is bij de promotie van een product of dienst. Dat concludeert marktonderzoekbureau Millward Brown.

Opvallend is dat in de top tien van geschikte beroemdheden volgens de onderzoekers bijna alleen maar bekende Nederlanders staan. Oprah Winfrey vormt een uitzondering. Mannelijke bekendheden blijken het beter te doen dan vrouwen. Linda de Mol en Wendy van Dijk doen het wel goed.

Yolanthe Cabau van Kasbergen en haar echtgenoot Wesley Sneijder werden vaak genoemd als bekendheid, maar de affiniteit van de respondenten met deze sterren bleek relatief laag. Dat maakt het showbizzkoppel minder geschikt voor reclames. Jan Smit, Guus Meeuwis en Paul de Leeuw zijn wel gunstig voor een merk.

Bauer en Borsato lijken zich bewust te zijn van hun marktwaarde. Beiden artiesten leenden zich al voor commercials. Zo was Borsato aan de zijde van Snoop Dogg te zien in een spotje voor een telefoonwinkel. Bauer zorgde vorig jaar voor flink wat irritatie met zijn reclame voor een energiemaatschappij. Hij kreeg voor zijn optreden de Loden Leeuw van consumentenprogramma Radar.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren