logo songteksten.net

Sunnery en Ryan hoeven niet per se een hit

(Novum) - Sunnery James en Ryan Marciano behoren tot de top van de Nederlandse dj-scene maar een grote hitsingle blijft nog altijd uit. Het duo hoeft ook niet per se in de voetsporen te treden van collega's als Armin van Buuren en Tiësto, die in hun carrière al meerdere keren de top bereikten. Volgens Sunnery zijn zij daar een beetje te alternatief voor, vertelt hij aan Novum Nieuws.

"In de charts staan is natuurlijk wel leuk maar je gaat niet iets maken wat bijvoorbeeld Calvin Harris al heeft gedaan. Het moet wel ons ademen", legt Sunnery uit. "We zijn niet bang voor commercie maar je moet wel doen wat bij je past. Als je een keer een uitstapje maakt is dat niet erg maar je wilt niet de grip verliezen op de clubcultuur. Wij houden van de clubs, nieuwe muziek en alternatieve dingen. Dat moet je dan ook vooral blijven doen."

Toch zou een hit leuk zijn, zegt Ryan. "Het hoeft niet eens zo'n hele grote plaat te worden over de hele wereld. Als het voor ons gevoel een hit is, zijn wij al tevreden." Plezier hebben in het werk is voor het dj-duo belangrijker. De mannen zijn wel bezig om meer platen te maken die minder clubgericht zijn. "Dat is voor ons nog een uitdaging", aldus Sunnery. Volgens hem komen daar hele andere dingen bij kijken. "Je moet bijvoorbeeld werken met songwriters. Dat is een hele nieuwe wereld maar dat is wel superleuk en interessant."

Sunnery en Ryan reizen ondertussen de hele wereld over, maar maken ook tijd voor de Nederlandse fans. Op 4 en 5 april geven ze twee Sexy by Nature-shows in Amsterdam en Rotterdam, een concept waar de twee vorig jaar mee begonnen in de Heineken Music Hall. Dit jaar vinden de feesten plaats in de Cruise Terminal in Rotterdam en in Undercurrent in Amsterdam-Noord .

Vooral de laatste plek is extra bijzonder voor Sunnery en Ryan omdat ze allebei in Noord zijn opgegroeid. "Het leuke is ook dat heel veel mensen nog niet op deze locaties zijn geweest", aldus Ryan. "Het kan heel leuk worden maar ook heel kut zijn, maar dat zijn de risico's die je neemt. Je moet risico nemen om verder te komen", vult Sunnery aan.

De dj's beloven komende zomer nog een aantal keer in Nederland de festivaldraaitafels te bemannen. Een van die festivals is het nieuwe The Flying Dutch waarvoor tien grote Nederlandse dancenamen per helikopter drie steden aandoen op een dag.

"Dat is twee jaar geleden ontstaan tijdens een borreltje met Armin van Buuren en John Ewbank op Ibiza", legt Sunnery uit. "Nu is het eindelijk zo ver." Volgens Ryan is het leuke dat mensen eigenlijk niet realiseren dat het altijd zo gaat. "We reizen altijd al van optreden naar optreden. Maar nu is dat leuk om dat in eigen land te doen met alle grote jongens."

Qua toekomstplannen hebben Sunnery en Ryan overigens niet veel meer te wensen. "We hebben op draaigebied overal al gestaan. Alle grote festivals waar je over kan dromen hebben we gehad. Alleen Coachella nog niet. Daar moeten we eigenlijk nog heen", besluit Sunnery.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren