logo songteksten.net

Lowlands vliegensvlug uitverkocht

(Novum) - De kaarten voor Lowlands waren vrijdag in een paar uur uitverkocht. Per telefoon en internet verkocht de organisatie in een mum van tijd 45 duizend kaarten. De organisatie verwacht dat de tienduizend kaarten die beschikbaar zijn gesteld voor CJP-kaarthouders ook vrijdag nog uitverkocht raken.

Mogelijk komen er vrijdag nog enkele kaarten vrij door mislukte transacties. Ook controleert organisator Mojo, net als vorig jaar, streng op zwarthandel. Na uitgebreid onderzoek worden verdachte kaarten ongeldig gemaakt. De opgespaarde kaarten worden later opnieuw in de verkoop gedaan.

"Het is echt een enorm compliment voor het festival", zegt een woordvoerder van Mojo. "Je wordt afgerekend op je laatste editie en die was blijkbaar goed." Lowlands besloot dit jaar nog te beginnen met de kaartverkoop voor de volgende editie, omdat het kabinet de btw op tickets per 1 januari verhoogt.

Minister van Financiƫn Jan Kees de Jager (CDA) heeft geen problemen met de manier waarop Lowlands de btw-verhoging heeft omzeild. Hij gunt de Lowlands-bezoeker hun relatief goedkope kaartje. "De btw-verhoging is een maatregel voor de lange termijn, dus dit is helemaal niet erg", zegt De Jager.

Bij de vorige editie duurde het acht dagen voordat het festival was uitverkocht. Op internet tiert de handel in kaarten inmiddels welig. Op Marktplaats worden bedragen vanaf tweehonderd euro gevraagd voor een kaartje. Lowlands vindt op 19, 20 en 21 augustus plaats in Biddinghuizen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren