logo songteksten.net

Wolter Kroes weer topfit dankzij Frans Bauer

(Novum) - Wolter Kroes zingt beter dan ooit dankzij Frans Bauer. De 41-jarige zanger was door hardnekkige bronchitis een tijdje uit de running, maar werd door Bauer aan een arts geholpen die hem beter maakte. "Eigenlijk ben ik gered door Frans Bauer."

Kroes liep maandenlang rond met hyperactieve slijmvliezen. "Mijn hele kop zat vol snot", vertelt de zanger aan Novum Nieuws. "Op een gegeven moment kreeg ik echt geen lucht meer." Kroes bracht enkele bezoekjes aan de dokter, maar zijn klachten gingen niet weg.

"Toen kwam ik Frans Bauer tegen bij Bananasplit", vertelt de zanger. "Hij zei: wat heb jij een raar hoestje. Je moet naar een KNO-arts." Kroes kwam uiteindelijk bij Bauers dokter terecht, die hem van top tot teen onderzocht en nieuwe medicatie gaf. "Na een paar dagen ging het al beter met me", herinnert Kroes zich.

De zanger, die ongeveer een maand uit de running was, is momenteel bezig met het opnemen van een nieuw album. "Ik heb gisteren de mooiste plaat van mijn leven opgenomen", vindt Kroes. "Ik heb zoveel geslapen en gerelaxt de afgelopen tijd, mijn stem is nu helemaal uitgerust."

De zanger beseft dat jarenlang op het podium staan een keer zijn tol zou eisen. "Het is niet normaal dat je 280 keer per jaar optreedt. Ik was roofbouw aan het plegen op mijn lichaam, dat moest een keer fout gaan", weet de zanger.

Zijn nieuwe album, dat in april moet uitkomen, is 'heel breed'. "Ik zing ballads, uptempo nummers, feestmuziek. Er staat wel iets meer pop op dan mensen van me gewend zijn." De zanger heeft al een favoriet, maar weet niet wat het publiek daar van zal vinden. "Het is een heel klein liedje. In mijn hart hoop ik dat het wat gaat worden."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren