logo songteksten.net

Neighbours-songwriter Jackie Trent overleden

(Novum) - MINORCA - De Engelse zangeres en songwriter Jackie Trent is zaterdag na een lang ziekbed op 74-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats op het Spaanse Balearen-eiland Minorca. Ze werd vooral bekend als schrijfster van de titelsong voor de bekende Australische televisiesoap Neighbours. Daarnaast componeerde ze voor artiesten als Frank Sinatra, Shirley Bassey en Petula Clark en nam ze zelf in de jaren zestig ook een aantal platen op.

De in 1940 als Yvonne Burgess geboren mijnwerkersdochter ontpopte zich als kind al als schrijf- en zangtalent. Haar eerste plaatje nam ze op in 1962, maar haar doorbraak volgde drie jaar later toen ze een Britse nummer één-hit scoorde met Where Are You Now (My Love); een nummer dat ze schreef met haar latere echtgenoot Tony Hatch. Vanaf dat moment gingen ook steeds meer andere artiesten haar liedjes opnemen, zoals Petula Clark die in 1966 een wereldhit had met het door het echtpaar geschreven I Couldn't Live Without Your Love.

Haar eigen zangcarrière zette niet echt door, maar steeds meer grote artiesten hadden succes met Trents songs, zoals Frank Sinatra die onder meer haar Don't Sleep in the Subway zong en Scott Walker die haar Joanna opnam. Ook vocalisten als Jack Jones, Nancy Wilson, Des O'Connor, Shirley Bassey en Dean Martin namen werk van haar op in het repertoire.

In de jaren zeventig schreven Trent en Hatch enkele musicals samen en ze verhuisden in 1980 naar Australië, waar ze uitgenodigd werden om de themasong voor de soap Neighbours te schrijven. Het nummer, dat in een aantal verschillende versies in de serie is gebruikt, zou net als de soap zelf een wereldwijd succes worden.

Trent en Hatch gingen in 2002 uit elkaar. Ze woonde sindsdien op het Spaanse eiland Minorca en schreef een autobiografie die tot op heden niet is uitgegeven. Op basis van de autobiografie is ook al enkele jaren een musical over haar leven in voorbereiding.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren