logo songteksten.net

Taylor Swift zet albums op muziekdienst Jay Z

(Novum) - LOS ANGELES - Alle albums van Taylor Swift zijn voortaan te beluisteren op de nieuwe muziekdienst van Jay Z, Tidal. Dat meldt de zangeres maandag op Twitter.

Vorig jaar november haalde Swift, die te boek staat als een van de best verkopende artiesten ter wereld, al haar muziek nog uit de mediatheek van streamingdienst Spotify. Dat gebeurde kort nadat haar recentste album 1989 uitkwam, dat nu wel op Tidal te beluisteren is. Swift vindt de vergoeding van minder dan een cent per liedje te weinig. In een interview met The Wall Street Journal noemde ze Spotify 'moderne piraterij'.

Jay Z kocht de Zweedse muziekdienst Tidal in januari voor ruim 56 miljoen dollar van Aspiro. Die muziekdienst onderscheidt zich van de concurrentie door muziek van cd-kwaliteit aan te bieden in plaats van gecomprimeerde muziek, zoals diensten als Spotify bieden. Ook kost de dienst meer dan andere streamingdiensten. Waar de meeste aanbieden voor een tientje in de maand onbeperkt muziek kunnen luisteren, kost dat bij Tidal twee tientjes per maand.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren