logo songteksten.net

Acteurs Piaf, de musical bekendgemaakt

(Novum) - AMSTERDAM - Niet alleen Els de Schepper is te zien in de aankomende productie Piaf, de musical. Onder anderen Gene Thomas, Sébastien De Smet en Jasmine Jaspers werken mee aan het stuk, maken Music Hall en Stage Entertainment bekend.

In 2015 is het precies honderd jaar geleden dat de legendarische Franse chansonnière Edith Piaf werd geboren. Dat was voor de producenten aanleiding om de musical op de planken te brengen in Nederland en Vlaanderen. De Schepper speelt de rol van Piaf. Haar grote liefde Marcel wordt vertolkt door Gene Thomas. Hij is vooral bekend als zanger en presentator. Andere rollen worden vertolkt door Sébastien De Smet (Pierre), Sven Tummeleer (Theo) en Jasmine Jaspers (Madeleine).

Piaf, de musical vertelt op een originele manier het levensverhaal van Edith Gassion, geboren in 1915 als dochter van een Italiaans-Berberse cafézangeres en een Franse acrobaat. Toen ze twintig was, werd Edith ontdekt als zangeres en trad ze voor het eerst op in het Parijse Cirque Médrano. Van toen af ging het hard met haar carrière, en na de Tweede Wereldoorlog werd Piaf ook opgemerkt in het buitenland.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren