logo songteksten.net

Europese award voor Caro Emerald

(Novum) - Caro Emerald heeft opnieuw een internationaal succes behaald. De 29-jarige zangeres is een van de winnaars van de European Border Breakers Awards 2011. De prijzen worden door de Europese Commissie toegekend aan nieuwe of opkomende Europese artiesten die ook buiten hun eigen land succesvol zijn.

"Muziek kent geen grenzen en ik hoop dat deze award helpt om niet alleen de winnaars, maar ook andere opkomende acts aan te moedigen om succes te boeken buiten hun binnenlandse markt", licht de eurocommissaris voor Onderwijs toe. "Muziek brengt mensen samen en toont de omvang van talent in Europa", vindt de commissaris.

Emerald krijgt haar award op 12 januari tijdens een show in Groningen uit handen van Jools Holland. Andere Europese artiesten die een prijs krijgen, zijn onder meer The Baseballs, Mumford & Sons en Miike Snow. De prijzen worden voor de achtste keer uitgereikt.

Caro Emerald boekt zowel nationaal als internationaal het ene na het andere succes. Haar debuutalbum Deleted Scenes from the Cutting Room Floor heeft in Nederland al vier keer platina behaald en staat al bijna een jaar in de Top 100. De zangeres kreeg onlangs ook in Polen platina voor het schijfje.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren