logo songteksten.net

The Passion-artiesten balen van mediawet

(Novum) - HILVERSUM - Jim de Groot en Jeroen van Koningsbrugge vinden het onterecht dat ze de nummers die ze tijdens The Passion hebben gezongen zelf niet uit mogen brengen. In RTL Boulevard spreken ze hun onvrede uit over de huidige mediawet.

Jim de Groot kroop voor het muziekspektakel van EO-KRO in de huid van Jezus. De artiest wilde vervolgens een EP lanceren met drie eigen liedjes en drie nummers uit The Passion. Van de omroep kreeg hij wel toestemming. "Maar het mocht niet, want die arrangementen en opnames zijn gemaakt met publiek geld."

De zoon van Boudewijn de Groot bood aan de liedjes opnieuw op te nemen. "Maar dat mag ook niet, want iedere verwijzing op mijn cd naar The Passion is al verboden door de mediawet." Hij wist niet wat hem overkwam. "Moet ik nou furieus worden of is het gewoon te grappig om waar te zijn? Het is volslagen idioot."

Jeroen van Koningsbrugge is ook boos. Hij wil zijn eigen versie van Wit Licht uitbrengen, de hit van Marco Borsato die hij in The Passion als Judas zong. De zanger en componist John Ewbank hebben hun goedkeuring gegeven. "Het is hun nummer. Wie houdt mij dan tegen? Ik begrijp nog steeds niet hoe dat werkt."

John Ewbank noemt de situatie 'volstrekt belachelijk'. "Wie zijn zij om te beslissen dat ik als auteur niet met Jeroen mag bepalen om dat op plaat uit te brengen? Dat is een beperking van mijn creatieve vrijheid", vindt hij. "Ik heb eigenlijk zoiets van: we moeten het gewoon opnemen en kom maar op met die rechtszaak."

Het Commissariaat voor de Media laat aan RTL Boulevard weten dat de organisatie met de EO en KRO over de regel gaat praten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren