logo songteksten.net

In najaar nieuw soloalbum Keith Richards

(Novum) - NEW YORK - Rolling Stones-gitarist Keith Richards verwacht komend najaar een nieuw soloalbum uit te brengen. De plaat is al af. En hij sluit niet uit dat hij daar dan ook meteen een solotournee aan koppelt, aldus Richards in een interview met het Amerikaanse blad Rolling Stone. Het is zijn eerste soloplaat sinds Main Offender uit 1992.

"Het is net af. We kijken nu wat het beste moment is om het op de markt te brengen. The Rolling Stones zijn zo druk bezig geweest de afgelopen tijd, dat ik het een beetje vooruitgeschoven heb. September zou een goed moment kunnen zijn. Maar helemaal zeker is dat nog niet.''

Richards vertelt dat hij het album grotendeels gemaakt heeft met drummer Steve Jordan, als duo met gastbijdragen van gitarist Warry Wachtel en zanger Bernard Fowler, die ook bekend is als achtergrondvocalist bij The Stones. Als mogelijke soloconcerten ter sprake komen, zegt Richards: "Ik speel wel met het idee. Op dit moment ben ik druk met The Stones en heb ik eigenlijk nog niet nagedacht over wat ik na de komende tournee van de groep ga doen. Maar normaal ga ik wel op tour als ik een plaat uitbreng. Dus het is mogelijk. "

The Rolling Stones beginnen 24 mei aan een Amerikaanse tournee die tot half juli duurt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren