logo songteksten.net

Soulzanger Percy Sledge overleden

(Novum) - LONDEN - De Amerikaanse soulzanger Percy Sledge is dinsdag op 73-jarige leeftijd aan kanker overleden. Dat heeft zijn manager laten weten, meldden de BBC en Amerikaanse media. Hij is vooral bekend geworden met emotionele soulliederen, zoals When A Man Loves A Woman en My Special Prayer.

Sledge werkte nog als verpleger in een ziekenhuis, toen hij in het begin van de jaren zestig optrad als lid van de soulgroep Esquires Combo. When A Man Loves A Woman (1966), zijn eerste single als solozanger, was door hemzelf geschreven. Het werd een nummer 1-hit in de Verenigde Staten en Canada. Later bracht hij behalve My Special Prayer (1969) nummers uit als Love Me Tender en Take Time To Know Her. My Special Prayer stond in 1969 vijf weken lang nummer 1 in de top 40. Vijf jaar later verscheen hetzelfde lied nog eens in de top 40. Toen reikte het niet verder dan de derde plaats.


In de jaren zeventig nam de populariteit van Sledge af. I'll Be Your Everything (1975) was zijn laatste internationale hit. Wel werden zijn optredens tot in de jaren negentig druk bezocht. Een van de landen waar hij veel concerten gaf, was Nederland.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren