logo songteksten.net

Prins Mario vergelijkt Van der Linden met nazi's

(Novum) - Prins Mario Max zu Schaumburg-Lippe is woest op Marc van der Linden. De royaltyverslaggever deed dinsdag een boekje open over de deelnemer aan het programma Coming to Holland: Prins Zoekt Vrouw.

De Duitse prins voelt zich in zijn eer aangetast door Van der Linden. De verslaggever deed eerder in RTL Boulevard uit de doeken dat Mario niet als prins is geboren maar op 24-jarige leeftijd door een prins is geadopteerd. "Dat is gewoon een achternaam. Daarmee is hij dus niet van adel en dus ook geen prins." De Duitser vergelijkt Van der Linden daarop met de nazi's uit de Tweede Wereldoorlog.

"Joodse vrienden en familieleden van mij zijn het helemaal met mij eens dat u mij vervolgt zoals de joden in het verleden zijn vervolgd", zei Schaumburg-Lippe in een telefoongesprek met Van der Linden, dat woensdag werd uitgezonden door RTL Boulevard. Volgens de Duitser is hij geadopteerd onder de Duitse wet en is de titel zijn wettelijke naam.

"Voor u zal ik altijd 'hoogheid' blijven", benadrukte Schaumburg-Lippe. Van der Linden zegt dat het volgens de Nederlandse wet strafbaar is om je als prins uit te geven als je niet van adel bent. "Ik noem u nog geen Chocoprince", liett de verslaggever weten, verwijzend naar een koekje. "Als u een hoogheid bent dan ben ik koningin Marie van Roemeniƫ."

Productiemaatschappij IDTV en SBS hebben laten weten zich te distantiƫren van de uitspraken van de prins.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren