Franse zanger Richard Anthony overleden

Door Novum, maandag 20 april 2015 14:28, views: 4, bron: Novum

(Novum) - PARIJS - De Franse zanger Richard Anthony is in de nacht van zondag op maandag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat melden Franse media. Samen met Johnny Halliday maakte Anthony in de jaren vijftig en zestig de muziek van Amerikaanse en Engelse rockmusici in Frankrijk populair door nummers van hen te coveren. Zijn bekendste lied was J'entends siffler le train, een cover van 500 Miles van de Amerikaanse zangeres Hedy West.

Anthony was als Richard Btesh in de Egyptische hoofdstad Caïro geboren. Andere nummers die hij coverde, waren I only want to be with you van Dusty Springfield (A présent, tu peux t'en aller) en All my loving van The Beatles (Toi l'ami). Ook bewerkte hij Ik heb me dikwijls afgevraagd van de Vlaming Bobbejaan Schoepen tot Je me suis souvent demandé.


J'entends siffler le train werd in Frankrijk bijzonder populair. Het kwam uit in 1962 en herinnerde duizenden jongeren aan de trein die hen naar Marseille bracht. Daar vandaan vertrok de boot die hen naar Algerije vervoerde waar zij moesten vechten in de 'vuile oorlog' tegen de Algerijnse strijders voor onafhankelijkheid.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten