logo songteksten.net

Gitarist verbiedt premier van The Smiths te houden

(Novum) - Johnny Marr is niet te spreken over een hoogstaande fan van zijn voormalige band The Smiths. De gitarist van de Britse groep laat weten niet gediend te zijn van de complimenten die de Britse premier David Cameron eerder maakte.

Marr liet donderdag zijn ongenoegen over de muzikale voorkeur van Cameron blijken via Twitter. "Hou op te zeggen dat je The Smiths leuk vindt", drukte de 47-jarige muzikant de premier op het hart. "Dat vind je niet. Ik verbied het je." Eerder liet Cameron desgevraagd weten graag het The Smiths-nummer This Charming Man mee te willen nemen naar een onbewoond eiland.

Het is niet de eerste keer dat een muzikant zich publiekelijk van de Britse premier distantieert. Nadat Cameron bij het BBC-radioprogramma Desert Island Discs had verteld dat de band Radiohead tijdens een optreden speciaal op zijn verzoek het nummer Fake Plastic Trees ten gehore bracht, liet zanger Thom Yorke later weten dat hier absoluut geen sprake van was.

Yorke zei in een verklaring dat het opvoeren van het lied 'niets te maken had met welke speciale gast dan ook'. Eerder vertelde de voormalige Britse premier Gordon Brown in een interview dat hij graag naar Arctic Monkeys luisterde. Toen Brown vervolgens in een ander vraaggesprek geen enkel nummer van de band kon noemen, liet hij weten de groep toch erg luidruchtig te vinden en vooral fan te zijn van Coldplay.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren