logo songteksten.net

'Nieuw album Alabama Shakes was even wennen'

(Novum) - ATHENS - Het nieuwe tweede album van de Amerikaanse rockband Alabama Shakes is heel anders dan hun debuutplaat Boys & Girls. Bassist Zac Cockrell vertelt Face Culture dat het even wennen was voor veel fans.

"Niet iedereen reageerde gelijk enthousiast. Hmmm, dus dit is de nieuwe plaat?", aldus Zac over de plaat Sound & Color die wel op 1 binnenkwam in de Amerikaanse hitlijst. "Toen ik ons eerste album onlangs weer terug hoorde, realiseerde ik me pas dat mensen nu een heel andere kant van ons gaan horen."

De band rondom Zac, zangeres Brittany Howard, gitarist Heath Fogg en drummer Steve Johnson is niet bewust op zoek gegaan naar een nieuwe sound. "Er is weinig nagedacht over insteek in de studio. We namen gewoon de songs op die er voor handen waren", aldus Cockrell.

Gitarist Heath Fogg vertelt dat hij het niet meer dan logisch vindt dat er muzikaal gezien het een en ander is veranderd op het nieuwe album. "Ik ben nog steeds erg trots op ons debuut, het is precies de plaat geworden die we op dat moment wilden maken. Ik hou van die songs, maar heb ook altijd geweten dat we ons muzikaal zouden ontwikkelen op een volgend album."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren