logo songteksten.net

Liedjesschrijver wil credits van Black Eyed Peas

(Novum) - KC and The Sunshine Band-oprichter Harry Wayne Casey heeft laten weten trots te zijn dat Black Eyed Peas zijn nummer Give It Up heeft gebruikt voor hun nieuwe lied Love You Long Time. Toch wil Casey wel graag de credits voor het nummer ontvangen, meldt het Amerikaanse persbureau PRNewswire.

"Ik ben gek op de Black Eyes Peas en ik ben echt vereerd dat mijn muziek decennia later in andere muziekstijlen wordt gebruikt", zegt Casey in een verklaring. "Will.i.am is een fantastische producer en ik ben blij dat hij ook fan is van KC and The Sunshine Band."

De advocaat van de band is nu bezig om een vriendschappelijke oplossing te vinden voor de juridische problemen die de situatie heeft opgeleverd. Het toeschrijven van credits aan de liedjesschrijver als een nummer gesampled of gebruikt wordt is een standaard procedure.

Onlangs werd de 74-jarige Sylvia Robinson nog voor een Grammy genomineerd voor Beste Rapnummer, omdat Jay-Z en Beyonce uitvoerig gebruik maakten van haar lied Love on a Two Way Street, in hun nummer Empire State of Mind.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren