logo songteksten.net

Johanna ter Steege speelt in Hongaarse film

(Novum) - CANNES - De Nederlandse actrice Johanna ter Steege heeft een rol te pakken in een nieuwe Hongaars-Nederlandse coproductie. In het drama Hier (Yesterday) zal ze te zien zijn naast Michael Nyqvist, de ster uit de oorspronkelijke reeks verfilmingen van de Millennium-boeken van Stieg Larsson.

Dat heeft coproducent Rotterdam Films zaterdag gemeld op het festival van Cannes. Hier vertelt over de baas van een constructiebedrijf dat naar een Noord-Afrikaans land afreist om daar de problemen bij een duur project op te lossen. Hier wordt hij echter geconfronteerd met herinneringen uit zijn verleden. De opnames van de film vinden vanaf november plaats in Marokko.

Hier wordt geregisseerd door de jonge Hongaarse regisseur Balint Kenyeres. Hij gebruikt voor het project een groot deel van de crew van het Holocaust-drama Son of Saul, dat dit jaar in Cannes in competitie draait. De film, die vertelt over de joden die in Auschwitz de gaskamers moesten schoonmaken, wordt gezien als één van de kanshebbers voor de prestigieuze Gouden Palm.

Ter Steege speelde recent in veel bekroonde films als Achtstegroepers huilen niet en Lilet Never Happened.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren